Svéd masszázs

A svéd masszázs kézzel végzett, az emberi szervezetet mechanikai ingerek által befolyásoló kezelési technika. Egyes keleti masszázsoktól eltérően közvetlen fiziológiai hatásokra épít, ám a személyes törődés érzete a lelki egészségnek is jót tesz. A masszázst ruhátlan testfelületen, vivőanyaggal (krém) vagy anélkül végzik. Az éppen nem kezelt testrészeket betakarják. A vendég jellemzően masszázságyon fekszik vagy masszázsszéken ül. Lehet masszírozni közönséges ágyon és földön is, ám ez a masszőr számára jobban megterhelő.

Hátmasszázs

A hátmasszázs során a vendég a hasán fekszik, bokája alá a masszőr hengerpárnát helyez, hogy izmai ellazuljanak. Ez a masszázs különösen alkalmas a feszültségoldásra. A modern életforma általában megterheli az emberek hátát, ezért is érdemes ezt a testrészt kezelni. A háti szakasz anatómiai értelemben véve a XII. hátcsigolyától az I. hátcsigolyáig tart, azaz a bordás részeket jelenti. A hátmasszázs viszont a keresztcsonttól a nyakszirtig történik. (A csigolyák számozása a svéd masszázs irányát mutatja, mivel az alulról felfelé tart). A hát kezelése során a masszőr külön gondot fordít a lapocka átdolgozására is, amelynek környékén általában fájdalmas izomcsomók találhatók.

Részmasszázsok

Egy teljes testmasszázs kb. egy órát tart, és heti két alkalomnál sűrűbben nem javasolt igénybe venni, mivel az túlmasszírozáshoz, fáradtsághoz, izomlázhoz vezethet. Egyidejűleg általában csak valamely terület masszázsára kerül sor, amit részmasszázsnak nevezünk. Ezek közül első helyen a hátmasszázst említjük, mivel az a leggyakoribb. A kb. félórás részmasszázsok akár napi gyakorisággal is adhatók.

Pilates

Joshep Hubertus  Pilates 1880-ban született Németországban,Düsseldorf mellett. Születése óta angolkórban, asztmában, és ízületi fájdalmakban szenvedett. Tinédzser korában kezdett el sportolni:gimnasztikázott , síelt és könnyűbúvárkodont.Az egészséges test iránit vágya és elkötelezettsége eredményeként 14 éves korára nemcsak megtanulta a test izomrendszerét ,de miután  nagyon szép,izmos testet épített magának,felkérték,hogy álljon modellt  egy anatómia rajzhoz. Elsajátította a keleti mozgásvilág tudományát,amit egybeolvasztott a nyugati fiziológiával. Így született meg a Pilates módszer. Pilates e-módszert Controll-nak nevezett el.

A Pilates gyakorlatok erős és szép izmokat alakítanak ki testünkben, de megvan az az előnyük, hogy - amennyiben valamilyen okból abbahagyjuk, akár 2 év után is úgy érezzük, mintha csak tegnap tornáztunk volna ez az úgynevezett izommemória. A mély izmok tornáztatásával jobban megértjük testünk és izmaink működését. A kisebb segédizmok is elkezdenek dolgozni, felfedezzük azokat az izmainkat is, amiket eddig még soha nem éreztünk, vagy esetleg amiről azt sem hittük, hogy nem más csupán zsír. Az esetleges felesleges zsírtömeg alatt is fontos izomréteg húzódik. Ráadásul ennek a módszernek a segítségével  kontrollálhatjuk mozgásunkat, egészen olyan mozgásoktól kezdve, mint például a lépcsőzéstől a bonyolultakig, hátfájás, vállfájás vagy egyéb izomfájdalom nélkül.

Rendszeres testmozgással a következő eredményeket érhetjük el.

-Csökkenti a szívinfarktus rizikóját.

-Csökkenti a cukorbetegséget és annak kialakulási rizikóját.

-Csökkenti a magas vérnyomást.

-Csökkenti a vastagbélrák kialakulásának esélyeit.

-Csökkenti a Depressziót és az idegességet.

-Segít kontrollálni a súlyunkat

-Segít abban,hogy sokáig mozgékonyak maradhassunk

-Segít a jó közérzet kialakításában és annak megtartásában.

Spine Balance torna.

A túlhajszolt  életmód, a mindennapi stressz nagy mértékben hozzájárulnak ízületeink, csontjaink kopásához, elhasználódásához. Legnagyobb veszélynek a gerincünk van kitéve, melyet leginkább a megerősített mély törzsizomzattal és a helyes testtartással tudunk karban tartani. A gyakorlatok mindegyike a gerinc, hát, váll és nyakfájdalmak ellen hasznosak, helyre állítják a testi - lelki egyensúlyunkat, feltöltenek energiával, csökkentik a stresszt a szervezetünkben. A torna programban a gyakorlatokat életkortól és fizikai erőnléttől függetlenül mindenkinek segítséget nyújtanak a különböző gerincproblémák enyhítésében, a helyes testtartás kialakításában, a stressz csökkentésében, a belső nyugalom megtalálásában. A torna Tai-Chi és álló Pilates gyakorlatokat is tartalmaz. 

 .